jueves, 10 de noviembre de 2016

Criterios para valorar as vosas felicitacións

Como xa vos dixemos con anterioridade, para valorar as vosas probas semanais imos a empregar unhas pautas de avaliación coas que poderedes saber con claridade que esperamos de vós e cantos puntos podedes acadar.

Para a primeira proba que consistía en realizar unha tarxeta de felicitación os criterios de avaliación son os seguintes:

CRITERIOS DE AVALIACIÓN
4
3
2
1
Orixinalidade
O deseño é orixinal, empregando elementos novedosos e coidando todos os detalles.
4 PUNTOS
O deseño é bastante orixinal, aínda que non presenta elementos chamativos ou innovadores.
3 PUNTOS
O deseño é pouco orixinal, aínda que presenta algúns elementos chamativos.


2 PUNTOS
O deseño non é orixinal e non presenta ningún elemento chamativo.


0 PUNTOS
Coherencia
O texto é coherente e adáptase perfectamente ao formato de tarxeta de felicitación.

3 PUNTOS
O texto é bastante coherente aínda que non se adapta completamente ao formato de tarxeta de felicitación.
2 PUNTOS
O texto é pouco coherente e non se adapta demasiado ao formato de tarxeta de felicitación.

1 PUNTO
O texto non é coherente e non se adapta ao formato de tarxeta de felicitación.


0 PUNTOS
Deseño
O deseño é moi bo e axústase perfectamente ao formato de tarxeta de felicitación.


2 PUNTOS
O deseño é bo aínda que non se adapta perfectamente ao formato de tarxeta de felicitación.

1 PUNTO
O deseño é regular e só mostra algúns detalles que se axustan ao formato de tarxeta de felicitación.
0.5 PUNTOS
O deseño non é bo e non se adapta ao formato de tarxeta de felicitación.


0 PUNTOS
Puntualidade
Entrega o traballo con puntualidade e pregunta ao responsable as dúbidas que poida ter.
1 PUNTO
Entrega o traballo con puntualidade pero non pregunta a responsable as dúbidas que poida ter.
0.75 PUNTOS
Entrega o traballo con puntualidade pero con aspectos confusos e embarullados.

0.5 PUNTOS
Entrega o traballo cun pequeno retraso ou non o entrega.


0 PUNTOS

































No hay comentarios:

Publicar un comentario